dijous, 30 de desembre del 2010

Sopa de farigola

A les darreres sessions del taller d'usos i aplicacions d'escola verda hem conegut algunes de les propietats del timó i n'hem fet una aplicació pràctica relacionada amb el treball d'escola inclusiva i del projecte d'intercanvi amb l'Índia: les receptes de cuina tradicional catalana.
Hem après que des de molt antic el timó o farigola és utilitzat per les seves propietats antisèptiques (mata els microbis) i balsàmiques (bo per l’aparell respiratori), emprant-se per netejar ferides, pel mal de coll i contra la tos. És tònic (envigoreix) i estimulant general. Diuen que ajuda a allargar la vida. La millor espècie neix a Catalunya.
Hem après com fer la sopa de farigola, que és una sopa catalana molt clàssica i estimada per a sopars ràpids. Aquesta sopa té un origen rural, és molt aromàtica i saborosa. Com veureu a les fotos l'hem tastat i ho hem pogut comprovar. Adjuntem la recepta que hem seguit per a qui la vulgui fer a casa.
 
*    Recepta de la sopa de farigola:
Ingredients per a cada persona:   
-         Una llesca de pa de pagès
-         Un ou
-         Una cullerada d’oli d’oliva
-         Una branqueta de timó (o farigola)
-         Sal
-         Aigua (aprox. 500 ml)
Preparació:
Poseu una olla al foc i deixeu bullir durant 5 minuts l’aigua amb el timó i una mica de sal. Posar en un plat la llesca de pa i un ou sencer al costat i li tirem un rajolí d’oli.
Abocarem poc a poc sobre l’ou l’aigua bullint perfumada amb el timó per tal que l’ou s’escaldi. Tapar el plat durant 3-4 minuts fins que el pa estigui tou i servir immediatament.